5 llibres per encarar la recta final d'exàmens

S'acosta juny i per a tot aquell que sigui estudiant, aquest mes representa el infern: és l'època d'estudiar fins la matinada, de substituir la sang pel cafè i els àpats contundents per xocolata i menjar precuinat. Tot i així, la nostra ànima lectora sempre ens demana una lectura, encara que haguem de rascar uns instants a les hores de son. És per això que des del Cafè dAlícia us volem proposar cinc lectures lleugeres i entretingudes aquestes dies d'estrès i preocupacions.


https://2.bp.blogspot.com/-5_xe7MQB7KU/VVMiODGsElI/AAAAAAAAALo/V-09fDcauf4/s1600/Recomanacions-alicia.png
Source: http://chaiteacoffee.tumblr.com/
Sueño profundo de Banana Yoshimoto
Aquest llibre ens porta a un viatge oníric del Japó actual. És un llibre curt amb una lletra molt gran, assequible per llegir en els moments de descans o d'una sentada en una tarda més tranquil·la. Un llibre que ell mateix és pausat, tranquil, però a la vegada carregat d'emocions. Banana Yoshimoto ens apropa a les vivències de la mort a través del somnis d'aquells que la pateixen, no en la seva pròpia pell, sinó en la de familiars, coneguts, amics o parelles. Un llibre ideal per desconnectar un instant, per traslladar-se al país del Sol Naixent i desconnectar una mica dels exàmens.

El color de la magia de Terry Pratchett
Si t'agrada més la fantasia, però et veus incapaç de llegir un dels tochos que es veuen en aquest gènere, potser aquest es el teu llibre. Ideal per riure, et farà oblidar les males notes gràcies al seu to irònic perfectament anglès. I a més a més, és compatible amb qualsevol altre llibre de la saga... No s'acaben mai! Així doncs, si vols endinsar-te al Mundodisco, aquesta potser és la millor ocasió. 

84, Charing Cross Road de Helene Hanff
Si el que t'agrada es la novel·la epistolar, aquesta és la teva. Curta, intensa i ideal per als amants dels llibres... Es pot demanar més? Doncs sí, per què a més a més aquesta novel·la plasma la correspondència real entre una àvida lectora americana i una petita llibreria anglesa. El llibre, carregat de sinceritat, transmet aquest amor que tot lector ha sentit, alguna vegada, cap als llibres. És molt curtet, així que resulta ideal per recordar l'olor a llibre que, durant els exàmens, sembla que oblidem.

Nou contes de J.D. Salinger
Si et va agradar El vigilant al camp de sègol, et proposem els seus contes. Cada un d’ells és singular, curt i intens, amè i enginyós; però tots, al tancar el llibre, et deixaran en un estat reflexiu. I és que Salinger té el do d’atrapar el lector amb les seves històries, amb les seves paraules. Deixa que aquests contes t’arrosseguin pel seu món i pots estar segur que et dibuixaran un somriure gratificant a cada punt final.    

Chesil Beach de Ian McEwan

Es tracta d’una novel·leta curta, fàcil de llegir i que, alhora, et farà reflexionar sobre una època de transició cultural: l’Anglaterra dels anys cinquanta. La nit de bodes d’una parella jove: ens trobem davant de la inexperiència sexual, dels dubtes, de la desconfiança. Se’ns mostraran les dues cares de la moneda, el noi i la noia, les seves impressions i pensaments, les seves expectatives i els seus passats. Una novel·la que et sorprendrà.

 

Subscríbete por email