Activitats de la segona quincena de maig

Encara queda molt per que el mes de maig acabi, però al Cafè dAlícia anem carregats d'activitats! Us portem les activitats de la segona quincena de maig i esperem que us agradin i que volgueu venir... Per què realment tenen molt bona pinta :)Cicle "Féminas de cuento": Caperucita feroz

Al llarg d’aquest cicle, la Noemí Risco ens portarà de la mà per tot un seguit de contes folklòrics de sempre. En ells explorarem la figura femenina que els protagonitza, com ara per exemple, la nostra Alicia. De la selecció que la Noemí mateixa ha traçat, ens mostrarà les curiositats d’aquestes protagonistes, d’aquests contes que han marcat la literatura actual, i moltes de les revisions que s’han fet. Navegarem per les diferents traduccions, les anècdotes dels seus autors i tota classe de fets interessants que rodegen les obres.

La propera sessió tractarà sobre la Caputxeta Vermella i una de les seves adaptacions, La cambra sangant d’Angela Carter (un dels relats que composen aquest llibre). 

__

A lo largo de este ciclo, la Noemí Risco nos dará la mano en un recorrido de cuentos folklóricos de siempre. En ellos exploraremos la figura femenina que los protagoniza, como por ejemplo, la de nuestra Alicia. Esta selección, hecha por la misma Noemí, nos llevará por un seguido de cuentos en los que la mujer tiene el protagonismo y veremos curiosidades tanto de estas protagonistas como de los mismos cuentos e incluso de las revisiones que se han hecho a lo largo del tiempo. Navegaremos por las diferentes traducciones, las anécdotas de sus autores y toda clase de hechos interesantes que rodean las obras.

La próxima sesión tratará sobre Caperucita Roja y una de sus adaptaciones, La cámara sangrienta de Angela Carter (uno de los relatos que componen este libro).Cicle de literatura fantàstica i ciencia ficció

Les lectures de Chesire és un club que engloba tots els nostres cicles de literatura. En aquest cas, el club de lectura fantàstica i de ciència ficció s’endinsarà per diferents obres dels autors més rellevants d’aquests gènere.

És un club de lectura més obert, ja que entre tots escollirem obres que ens permetin abordar diferents temes propis de la literatura fantàstica. L'obra escollida es comentarà entre tots al cap d'un mes per tal d'aprofundir en elements com ambients, personatges, etc. típics del gènere, alhora que compartim les nostres opinions i lectures.

Aquesta primera sessió serà una introducció al club, però ja escollirem les pròximes lectures dins d'un tema que es troba present en moltes de les noveles de fantasía i ciencia ficció: La mitologia.

__

Las Lectures de Chesire es un club que enbloga todos nuestros ciclos de literatura. En este caso, el club de lectura fantástica y de ciencia ficción, que se adentrará por diferentes obras de los autores más relevantes del género.

Es un club de lectura más abierto, ya que entre todos escogeremos las obras que nos permetirán abordar diferentes términos propios de la literatura fantástica. La obra escogida se comentará entre todos al mes siguiente para aprofundir en elementos como el ambiente, los personajes, etc, típicos del genero, a la vez que compartimos nuestras opiniones de las lecturas.


Esta primera sesión será una introducción al club, pero ya eligiremos las proximas lecturas dentro de un tema que se encuentra presente en muchas de las novelas de fantasía y ciencia ficción: La mitología.

 

Subscríbete por email