Taller de teatre 2015-2016Un actor no pot ser un actor si no és capaç del crear; per aquest motiu, en aquest taller, cercarem convertir-nos en actors desenvolupant la creativitat i la possibilitat de crear en tot moment.
Aquest taller pretén abordar el teatre des de dos eixos: la formació de l’actor i la improvisació. En el primer cas es treballaran  exercicis per desenvolupar la veu, el moviment i la interpretació. En el segon cas ens endinsarem en el món de la improvisació i la creació, amb la intenció d’assolir certa lleugeresa a l’escenari, desenvolupar les possibilitats personals com a actor i com a grup, i treballar a partir de diferents elements com la roba, l’atrezzo i l’escenografia.

Hem cregut  important que les sessions siguin progressives i tinguin un objectiu clarament marcat, per aquest motiu al llarg del curs hi haurà dos moments culminants en que podrem compartir tot allò treballat a classe en públic. El primer consistirà en improvisacions a partir d’activitats pensades per representades en públic i l’última serà una peça de creació grupal.
El curs tindrà una durada de nou mesos, dividits en tres trimestres i la intenció és adaptar les sessions a les necessitats i nivell dels grup.

OBJECTIUS
- Treballar el cos, la veu i la interpretació.
- Prendre consciència del nostre instrument com a actors i les nostres possibilitats personals, tot descobrint-nos individualment i com a grup.
- Destruir els límits de la nostre personalitat.
- Assolir seguretat en públic i gestionar els nervis.
- Aconseguir agilitat i lleugeresa dins l’acte teatral.
- Aprendre a improvisar.
- Desenvolupar la imaginació i la creativitat.
- Interactuar amb diferents elements del teatre com la roba, l’atrezzo i l’escenografia.
- Crear una peça teatral pensada per presentar-la en públic.

PROGRAMA
El taller es dividirà en tres trimestres en que es plantejaran diferents  propostes per trobar-nos paulatinament dins del món del teatre mentre descobrim el teatre com a forma d’art ancestral.

1.   Jo dins el teatre
En aquesta primera fase del taller es proposarà un creixement individual dins el teatre a partir de la creació i la destrucció dels límits personals. Això s’articularà a través de diferents exercicis d’improvisació. També s’introduirà la formació d’actor al voltant de la veu, el cos i la interpretació.

2.   Interacció del Jo amb altres personatges i elements
Durant aquesta segona fase del taller es seguirà desenvolupant el jo dins el teatre però donant més rellevància a la relació amb altres personatges, l’escolta i els diferents elements del teatre com la roba, l’escenografia il’atrezzo.
Aquestes dues fases finalitzaran amb la realització d’un espectacle basat en la improvisació.

3.   Creació d’una peça teatral
En aquesta darrera fase del taller la intenció és dedicar les sessions a crear una peça grupal a partir de diferents propostes sorgides a classe. La idea és recollir material que sigui d’interès per als integrants del grup i donar-li un fil conductor per crear una peça única i compacte.

Finalment el taller conclourà amb la mostra de la peça teatral.

HORARI: Cada dimecres, de 19h a 20:30h.


PREU I INSCRIPCIÓ

            El taller de teatre es pot pagar de dues formes, a l'elecció de l'alumne. Per una banda, es pot pagar el curs sencer i per l'altre, pagar cada mes. Aquesta última opció dóna llibertat per a aquell que vulgui només interessar-se per alguns dels temes a tractar durant tot el curs. Tot i així, des del Cafè dAlícia recomanem que l'interessat s'animi a realitzar tot el curs per tal de seguir-lo adecuadament, ja que tot el temari és important.
            Els preus segons els dos mètodes són els següents:

110 euros: Pagament trimestral.

           El pagament podrà ser tant amb targeta com en efectiu, acceptem ambdues formes. Durant tot el mes de setembre i fins al començament del curs (7 d'octubre), es podrà fer la inscripció. En cas de que us sigui més fàcil fer una transferència al nostre número de compte bancari, si us plau envieu-nos un e-mail a "cafedalicia@gmail.com" per així fer-vos arribar el número. 
Moltes gràcies. 
 

Subscríbete por email